DANCERS SM- JA EM-KULTAA


kuva – Tero Wester

Kesäkuussa kilpailtiin Helsingin Urhealla SM-kilpailuiden merkeissä. Dancersien tavoitteena oli voittaa suomenmestaruus kovassa tanssi freestyle pom -sarjassa.  Lauantain semifinaalista joukkue lähti kärkisijalta kohti sunnuntain finaalia, finaalissa joukkue räjäytti koko hallin ja Dancers voitti 10. peräkkäisen suomenmestaruutensa, samalla lunastaen paikan myös kesän 2024 EM-kilpailuihin Norjaan.

”Tämä tuntuu parhaalta ikinä! Mieletön kausi, mutta mielettömän tiukka kisa! Meidän yhteishenki ja rautainen taisto mahdollisti mestaruuden. Tehdään tätä sydämellä ja se näkyy!”, joukkueen urheilijat Viivi Kettula, Henrietta Taussi ja Saara Hynynen iloitsevat.

Finaali suoritus toi myös joukkueelle HIT-pinssin, hit-ohjelmalla tarkoitetaan vähennyksetöntä, teknisesti puhdasta ja yhdenaikaisesti suoritettua kilpailuohjelmaa.

Tänään Italian Veronassa ratkottiin Euroopan mestaruudet, joukkue lähti hakemaan Italiasta vain ja ainoastaan mestaruutta.

Lauantain semifinaalin jälkeen joukkue lähti kärkipaikalta sunnuntain finaaliin. Finaalissa joukkue laittoi vielä uuden vaihteen silmään jonka siivittämän Dancers voitti selkeällä piste-erolla Euroopan mestaruuden.

”Fiilis on aivan mieletön! Uusimme Euroopan mestaruuden ja nyt nautitaan siitä täysin rinnoin. Mestaruutta tultiin hakemaan ja uskottiin siihen koko pitkä kausi. Finaaliin saatiin joku isompi vaihde päälle ja parannettiin suoritusta – varmasti oli kullankiilto silmissä, mikä näkyi tuomareille asti”, kertoo Dancers -joukkueen kapteeni Henrietta Taussi iloisena.

Edellisen Euroopan mestaruuden joukkue voitti vuosi sitten Kreikan Ateenassa.

Seura onnittelee koko joukkuetta sekä taustajoukkoja menestyksekkäästä keväästä!