Lisenssit

Suomen Cheerleadingliitto ja kaikki sen alaiset jäsenseurat siirtyvät elokuussa 2023 uuteen lisenssijärjestelmään. 

Uudistuksen myötä jokaisella Suomen Cheerleadingliiton (SCL) jäsenseurassa harrastavalla (7-vuotiaat ja sitä vanhemmat harrastajat) tulee olla joko harraste- tai kilpailulisenssi. Aikaisempina kausina lisenssi on ollut pakollinen kaikille kilpailutoimintaan osallistuville harrastajille, mutta uudistuksen myötä valikoima täydentyy liikkujan harrastelisenssillä sekä erilaisilla lajin toimijoille suunnatuilla lisensseillä.  

Lisenssikausi on voimassa 1.8.2024.-31.7.2025.

Osta lisenssi täältä

Lisätietoja täältä ja liitteistä.

Liitteet:

Vakuutuksen ehdot
Tuotetietoasiakirja
SCL Suomisport-rekisteriseloste

Missä tilanteissa Sporttiturva on voimassa?

Sporttiturva on voimassa kaiken ikäisille seuraavissa lajiin liittyvissä tilanteissa:
• ottelu/kilpailu/turnaus
• harjoitus, joka on lajille ominaista tai valmennusohjelman mukaista
• kilpailumatkalla ja koulutus-, liikunta- sekä valmennusleirillä koko ajan sekä näihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin enintään 3 kk pituisilla matkoilla.

Lisenssin irtisanominen kauden aikana
Lisenssiä ei ole tarkoitettu irtisanottavaksi kesken jo meneillään olevaa kautta, mutta se on mahdollista, tällaisessa tapauksessa Suomen Cheerleadingliitto ei palauta lisenssin hallinto-osaa. Mikäli lisenssi sisältää Sporttiturva-vakuutuksen, on vakuutus mahdollista irtisanoa vakuutusyhtiöstä. Suomen Cheerleadingliitto ei myöskään vakuutusta irtisanottaessa palauta lisenssin hallinto-osaa. Huomioithan, että mikäli irtisanot vakuutuksen A-, B- tai C-lisenssistä kesken kauden, irtisanoutuu samalla myös lisenssi.

Vakuutuksen irtisanominen
Sporttiturva-vakuutus on mahdollista irtisanoa tarvittaessa kauden aikana. OP Vakuutus veloittaa irtisanomisesta huolimatta vakuutusajasta vähintään 16 €. Vakuutusta irtisanottaessa tulee olla yhteydessä osoitteeseen urheiluvakuutukset(a)op.fi. Viestissä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:
-mitä lisenssille halutaan tehdä: (vakuutuksen irtisanominen)
-lajiliitto: Suomen Cheerleadingliitto (SCL)
-nimi: (kenen lisenssistä on kyse)
-henkilötunnus: (lisenssinhaltijan henkilötunnus)
-tilinumero: (johon mahdollinen palautus tehdään)

Miten toimia tapaturman sattuessa?

Tapaturman sattuessa liiton vakuutuksellisen lisenssin tai harrastevakuutuksen ostaneet harrastajat toimivat ohjeistetun hoitopolun mukaisesti.

Mikäli olet ostanut vakuutuksettoman lisenssin, ja sinulla on tapaturmavakuutus voimassa muussa yhtiössä kuin OP:ssa, ota yhteys omaan vakuutusyhtiöösi.

Seurasiirrot

Seurasiirrolla tarkoitetaan urheilijan edustusoikeuden siirtämistä yhdestä SCL:n jäsenseurasta toiseen jäsenseuraan käynnissä olevan lisenssikauden aikana. Seurasiirroissa noudatetaan SCL:n seurasiirtomääräyksiä. Seurasiirrot tehdään Suomisportissa.

Ole yhteydessä dreamteamcheer.info@gmail.com mikäli tarvitset seurasiirron DTC:hen.

Lisää seurasiirroista liiton nettisivuilla.